imec

Imec is een wereldvermaard onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Tegelijk is het een Vlaamse organisatie die sterke banden onderhoudt met alle lokale actoren.

Bezoek imec-int.com

Wat is imec?

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van hun voortrekkersrol in microchiptechnologie en hun software- en ICT-expertise maakt hen uniek.

Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Klant: imec

Onze bijdrage

Imec had een volledig vernieuwde website nodig en in een voortraject onder leiding van de Quick Brown Foxes heeft dit vorm gekregen. Wij werden gevraagd om dit project uit te werken en te koppelen met een Drupal CMS omgeving.

Om een dynamische en moderne website te bekomen hebben we ervoor geopteerd om de volledige website uit te werken in Javascript. Dit geeft ons de vrijheid om dynamische (pagina-)overgangen uit te werken en de content makkelijk te optimaliseren voor het type toestel waarmee de website bekeken wordt.

De headless Drupal omgeving wordt zuiver gebruikt om content te beheren, alle interactie hiermee gebeurt via een RESTful API. Extra aandacht werd besteed aan search engine optimization (SEO), gezien dit voor imec een belangrijke motivatie was om hun website te vernieuwen.

De geslaagde samenwerking is ondertussen ook al verdergezet in de vorm van verscheidene andere websites voor onder andere het magazine , imec xpand en het CoT project in Antwerpen.

Onze diensten

  • Responsive website
  • Drupal omgeving (headless)
  • Google for Jobs
  • Cornerstone API integratie
  • Zoekoptimalisatie (SEO)

Samenwerken?

Op zoek naar een technische partner voor je website of liever gewoon eens nonchalant kennismaken? Alles kan. Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Contacteer ons