Week van het Afvalteam

De Week van het Afvalteam is deel van een campagne die afvalophalers in de schijnwerpers zet. Want elke week een marathon lopen, ook da's topsport!

Bekijk de campagne

De campagnestunt

Het afvalteam legt elke week heel wat kilometers af en deze campagnestunt wil dat benadrukken. Twee afvalophalers krijgen een week lang een Fitbit ter beschikking en de vuilniswagen die met hen mee rijdt heeft een groot scherm aan de zijkant. Op het scherm kunnen passanten in real-time de prestaties van de afvalophalers volgen: aantal stappen, afgelegde kilometers, verbrandde calorieën, gemiddelde snelheid en hartslag. Het resultaat van de campagnestunt is te bekijken op www.houhetnet.be.

De uitdaging

Van ons werd een oplossing verwacht waarbij de Fitbit-data in real-time in een compleet custom weergave kon worden getoond op het grote scherm. De hele applicatie diende volledig offline te functioneren, zodat storing in het netwerk geen effect zouden hebben. 

Native Fitbit app

Codeurs ontwikkelde speciaal voor deze campagne een custom Fitbit applicatie. Door gebruik te maken van de Fitbit Studio kon een native app gebouwd worden voor zowel de Fitbit als de gelinkte smartphone/iPhone. Data wordt gemeten en doorgestuurd van de Fitbit naar het mobiele apparaat. Van daaruit wordt er gecommuniceerd met de server.

Het grote scherm

De resultaten van Fitbit app streamen we real-time door naar een nodejs applicatie, draaiende op een laptop die aan de vuilniswagen werd gemonteerd. Data wordt opgeslagen en gecumuleerd over de verschillend dagen weergegeven. De op-maat-gemaakte applicatie wordt op het gigantisch scherm van de vuilniswagen getoond. Door gebruik te maken van bewegende elementen, SVG-animaties en tellers krijgt de pagina op het scherm een dynamische look.

Onze diensten

  • Native Fitbit app
  • Setup lokaal netwerk
  • SVG-animaties
  • Admin dashboard
  • Real time tracking

Samenwerken?

Op zoek naar een technische partner voor je website of liever gewoon eens nonchalant kennismaken? Alles kan. Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Contacteer ons