Library

Content websites

Een content website deelt (bedrijfs)informatie met de buitenwereld. Het is in de eerste plaats belangrijk dat bezoekers de website weten te vinden en er blijven. Een aantrekkelijk ontwerp grijpt de aandacht en zorgt ervoor dat de inhoud extra in de verf wordt gezet.

Onze expertise

Bij het ontwikkelen van een content website werken we doorgaans met een eigen content management systeem (CMS). Ook het gebruik van een ontkoppelde Drupal en/of cloud CMS naar keuze ligt binnen de mogelijkheden.

We gebruiken React (Next.js) om de website als een single page application (SPA) uit te werken. Dit stelt ons in staat optimale laadtijden te voorzien aan de hand van statisch gegenereerde pagina's. Door een brede waaier aan libraries kunnen complexe integraties, animaties of visualisaties snel worden opgezet. Afbeeldingen worden lazy ingeladen voor een instant loading experience en automatisch geoptimaliseerd zonder dat je daarvoor als content beheerder iets moet doen.
Naast onze diepgaande expertise in front-end development en content beheer zetten we sterk in op het bijleren en integreren van nieuwe technologieën.

Onze focus bij het ontwikkelen van een content website:

  • We gebruiken geen vast template systeem (WordPress, Wix, Squarespace, etc) maar ontkoppelen data en de opbouw van de website voor maximale flexibiliteit
  • Ontkoppeld content beheer in een slimme structuur zodat terugkerende content centraal kan worden beheerd
  • Alle moderne oplossingen die je kunt verwachten in verband met content beheer
  • Migratie van de content uit je bestaande website
  • Snelle laadtijden en minimale download size voor alle toestellen
  • Cross-browser compatibiliteit
  • Zichtbaarheid via search engines (SEO)
  • Delen op social media
  • Gemakkelijk integreren met bestaande tools (kalenders, formulieren, livestreams, social media, etc)

Onze werkwijze

Bij dergelijke projecten zetten we maximaal in op maatwerk. Zowel qua inhoud als vorm streven we naar de beste match en denken we mee na hoe we dit kunnen realiseren. Dit gebeurt steeds in onderling overleg, rekening houdend met huidige en toekomstige noden en wensen. Communicatie en transparantie zijn essentiële onderdelen van de projectvoering.

01

Concept

We bespreken samen jouw concept en maken een offerte op.

02

Migratie

Indien een content migratie gewenst is brengen we de mogelijkheden in kaart.

03

Design

We ontvangen een digitaal design in Photoshop, Sketch, InVision... Of we contacteren een van onze freelance designers om dit voor jou te maken.

04

Opbouw

We vormen dit design zoveel mogelijk om naar herbruikbare content blokken om de grootste flexibiliteit te bieden in het beheren en opbouwen van pagina's.

05

Finetuning

Details omtrent mobiele weergave en kleine animaties (hover states en transities) mogen worden opgenomen in het design, maar evengoed passen we hier zelf onze expertise toe.

06

Ontwikkeling

We werken jouw concept volledig uit en koppelen zo snel mogelijk terug.

07

Testing

Samen testen we de website en tweaken we de website tot deze volledig naar wens is.

08

Inhoud

We voorzien een systeem waarbinnen je zelf teksten, afbeeldingen en vertalingen van de content kan beheren.

09

Feedback

Na oplevering blijven we klaar staan voor feedback en helpen we waar nodig bij het configureren van analytische tools.

10

Onderhoud

Via een onderhoudscontract (SLA) geven wij je de nodige gemoedsrust en zorgen we dat de website up-to-date blijft met (security) patches en optimalisaties.

Onze content websites

annie-spratt-1ynbzhjisg4-unsplash.jpg
broederlijkdelen-logo.svg

Broederlijk Delen

Een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Tot iedereen mee is.

Broederlijk Delen
intersoc-case.jpg
storage/website/intersoc-logo.svg

Intersoc

Intersoc is de vakantiedienst van de CM, de Christelijke Mutualiteit. Zo’n 35000 vakantiegangers kennen jaarlijks de weg naar één van de 50 Intersoc-bestemmingen.

Intersoc
imec-case.jpg
imec-logo.svg

imec

Imec is een wereldvermaard onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Tegelijk is het een Vlaamse organisatie die sterke banden onderhoudt met alle lokale actoren.

imec
breedbeeld.jpg
breedbeeld-logo.svg

Breedbeeld

BREEDBEELD ondersteunt, informeert, inspireert en verbindt iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is.

Breedbeeld