imec.xpand

Nanotechnologie uitbreiden naar het bedrijfsleven.

Bezoek de website
imec.xpand

In de hedendaagse digitale wereld, is de keuze van technologie voor webontwikkeling cruciaal voor zowel de prestatie als de gebruikerservaring van een website. Voor de ontwikkeling van imecxpand.com kozen we voor volgende technoloieën:

React en Next.js

Centraal in de stack staat React, een populaire JavaScript library voor het bouwen van gebruikersinterfaces, samen met Next.js, een krachtig framework voor server-side rendering en statische site generatie. Deze combinatie zorgt voor snelle laadtijden en een naadloze gebruikerservaring door pre-rendering van pagina's aan de serverzijde.

React Three Fiber en Drei

Voor het integreren van 3D-inhoud gebruikt het project React Three Fiber en Drei, die React-componenten bieden voor het gebruik van Three.js, de toonaangevende JavaScript library voor 3D visualisaties op het web. Deze tools stellen ons in staat om complexe 3D-modellen en omgevingen direct in de webinterface te integreren, waardoor een meeslepende ervaring wordt gecreëerd.

Framer Motion

Animaties zijn essentieel voor een dynamische interface, en Framer Motion is een populaire keuze voor het animeren van elementen in React-applicaties. Deze library biedt eenvoudige maar krachtige tools voor het beheren van animaties en transitions, waardoor de gebruikersinterface levendig en responsief wordt.

Embla Carousel

Voor carrousels gebruikt het project Embla Carousel met zowel de basis library als de React-specifieke implementatie. Deze carrousel is aanpasbaar en toegankelijk, en biedt touch-ondersteuning en flexibele configuratieopties.

Alinea Cloud CMS

Alinea CMS, een andere interessante technologie die in de stack wordt gebruikt, is een open-source, headless CMS dat minimale configuratie vereist en direct in je git repository werkt, wat een versiebeheerde en type-veilige content creatie mogelijk maakt. Het systeem ondersteunt live previews, een redactionele workflow en een krachtige query engine. Omwille van de eenvoudige setup kozen we voor de cloud hosting.

Gebruikte technologieën

  • React en Next.js
  • React Three Fiber en Drei
  • Framer Motion
  • Embla Carousel
  • Alinea Cloud CMS

Samenwerken?

Op zoek naar een technische partner voor je website of liever gewoon eens nonchalant kennismaken? Alles kan. Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Contacteer ons