Ga terug

Het ontstaan van de beer-Quizle

Speel de beer-Quizle

Sponsoring

Enige tijd geleden kregen we de vraag om een lokaal bierfestival te sponsoren. Aangezien we bij Codeurs wel voor een biertje te vinden zijn en we ook een goede relatie met één van de organisatoren van het bierfestival hebben, besloten we toe te zeggen op deze sponsoraanvraag. Eén van de sponsorformules bevatte het bedrukken van 5000 bierviltjes waarop ons Codeurs logo het overtollige bier rijkelijk zou kunnen opslorpen. We zagen het volledig voor ons.. whauw.. een bierviltje met het Codeurs logo in alle omliggende cafés.

Bierviltjes met Codeurs logo

Codeurs, wie, wat?

Nu ja... wat zegt zo'n bierviltje wanneer enkel ons logo te zien is? Op café weet waarschijnlijk niemand waar Codeurs voor staat, laat staan wanneer je al wat van dat hemels goud naar binnen hebt. Wie nog pienter is kan wel afleiden dat Codeurs afkomstig is van codeur en dat dit dan iets met coderen of programmeren te maken heeft, maar de dag nadien weet men waarschijnlijk niets meer van ons bestaan. De uitdaging bestond er dus in het geheel wat leuker te maken, zeker omdat een café een plaats van plezier en vertier is. Men moet plezier hebben en Codeurs moet toch ergens in het achterhoofd blijven hangen.

Quizle.io

Je las het waarschijnlijk al in onze vorige post: we ontwikkelden quizle.io, een side project van Codeurs om eenvoudig een eigen quiz te maken. En ja, dat was het! Een quiz over bier! Een quiz is plezant, iets wat je samen met je vrienden kan spelen en ja, met quizle.io kan dat ook op café. Spelers zouden plezier beleven, krijgen inzicht over wat Codeurs zoal kan en herinneren zich nadien nog wel dat ze een quiz gespeeld hebben. Een ideale combinatie dus.

We stelden ons idee voor aan de organisatoren van Bottles and Barrels (het bierfestival) en deze waren er meteen voor te vinden. De beer-Quizle was geboren!

Bierviltjes met een QR code om de beer-Quizle te spelen
De share knop

Het delen van een Quizle

Mja, daar bleek toch nog wel wat werk aan te zijn. Quizle.io was voorzien om een eigen quiz op te starten en te spelen, maar Quizle was niet voorzien om voorgemaakte quizzen te starten. Het moest dus mogelijk worden om een quiz te delen zodat ook andere personen een eerder aangemaakte quiz kunnen starten. De share knop werd geïntroduceerd!

Speel de beer-Quizle

De juiste flow

Doordat je nu op een reeds bestaande Quizle terecht kan komen, diende ook de flow aangepast te worden. Je kan een gedeelde quiz namelijk niet onmiddellijk starten aangezien je de quiz ook met je vrienden moet kunnen spelen. Het is daardoor nodig om een host te hebben die het spel opstart en vervolgens zijn tegenstanders uitnodigt.

Statistiekjes

Nu ons idee volledig uitgewerkt is en de bierviltjes in productie zijn, leek het ons een goed idee om het succes van de bierviltjes te meten. We tellen iedere scan van de QR-code en houden hierbij enkele browsergegevens bij zodat we ook inzicht krijgen in de toestellen en de browsers waarmee de beer-Quizle gespeeld wordt.

Statistieken van de beer-Quizle

En dan nu...

Quizzen maar!

Speel de beer-Quizle

Tot snel?

Wanneer:
14 oktober 2023 - van 14u tot 23u.

Waar:
De Schranshoeve
Stijn Streuvelslaan 92, 1980 Zemst

Bestel je tickets