Mobile

Native apps

Native apps draaien op iOS en/of Android en zijn te installeren via de app stores. Ze worden specifiek voor mobiele apparaten ontwikkeld en kunnen hierdoor gebruik maken van mobiele functionaliteiten zoals geolocatie, notificaties, camera…

Onze expertise

We maken gebruik van Capacitor, een cross-platform framework ideaal voor business of content applicaties. Capacitor werkt under-the-hood ook met een React applicatie, waardoor we onze ruime ervaring die we hiermee hebben ook kunnen aanwenden voor het ontwikkelen van native apps. 

Capacitor kan verbonden worden met externe API's om de app van de nodige data te voorzien. Zo kan een content management systeem (CMS) gebruikt worden om data voor de app extern te beheren. Op die manier liggen alle mogelijkheden open.

Sterk grafische apps met complexe (3-dimensionale) animaties vallen buiten onze scope, denk bijvoorbeeld aan games.

Onze focus bij het ontwikkelen van een Native app:

  • Cross-platform ontwikkeling zodat de app werkt zowel op Android als iOS
  • We voorzien een staging versie die enkel een browser vereist om te bekijken, om snel feedback te kunnen krijgen tijdens de ontwikkelingsfase
  • Content beheer in een slimme structuur zodat terugkerende content centraal kan beheerd worden
  • Content wijzigingen vloeien automatisch door naar de app, zodat overbodige updates via de app store worden vermeden
  • Caching van statische files en content zodat de app ook offline kan gebruikt worden
  • Integratie met een loginsysteem op maat van jouw app (bv. via email, Facebook of itsme®)
  • Minimale download size van de app door geautomatiseerde compressie
  • Geautomatiseerde workflows voor zowel Android als iOS om nieuwe versies van de app te publiceren, zonder manuele handelingen
  • We houden de app up-to-date met de continu wijzigende voorwaarden van de app stores

Onze werkwijze

Bij het ontwikkelen van apps spelen we graag kort op de bal. Door snel zichtbare resultaten te tonen verzamelen we concrete feedback vroeg in het project. Van start tot finish werken we samen toe naar het gewenste resultaat.

01

Concept

We bespreken samen jouw concept en maken een offerte op.

02

Design

We ontvangen een digitaal design in Photoshop, Sketch, InVision... Of we contacteren een van onze freelance designers om dit voor jou te maken.

03

Finetuning

Details omtrent kleine animaties (hover states en transities) worden opgenomen in het design, maar evengoed passen we hier zelf onze expertise toe. We proberen hier altijd zo dicht mogelijk bij een native ervaring te blijven.

04

Ontwikkeling

We werken jouw concept volledig uit en koppelen periodiek terug met resultaten. Het framework dat we gebruiken laat ons toe om de app in een gewone brower weer te geven. Zo kunnen we met een eenvoudige preview link de eerste versies aan jou tonen.

05

Testing

Samen testen we de app door voor zowel Android als iOS testversies te publiceren. We tweaken de app tot deze volledig naar wens is.

06

Inhoud

We voorzien een systeem waarbinnen je zelf teksten, afbeeldingen en vertalingen van de content kan beheren.

07

Publicatie

Zowel voor Android als iOS is er heel wat configuratiewerk om je app in de app store te publiceren. We ondersteunen hierbij om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. Nadien zorgen we ervoor dat jouw app beschikbaar wordt.

08

Updates

We zetten een geautomatiseerde workflow op voor zowel Android als iOS om nieuwe versies van de app vlot te kunnen publiceren. Op die manier staan we altijd klaar om feedback te verwerken.

09

Onderhoud

Via een onderhoudscontract (SLA) geven wij je de nodige gemoedsrust en zorgen we dat de app up-to-date blijft met (security) patches en optimalisaties. We zorgen dat de app blijft voldoen aan wijzigende voorwaarden die gelden binnen de app stores.

Onze apps:

intersoc-case.jpgintersoc-logo.svg

Intersoc app

Intersoc is de vakantiedienst van de CM, de Christelijke Mutualiteit. Zo’n 35000 vakantiegangers kennen jaarlijks de weg naar één van de 50 Intersoc-bestemmingen.

Intersoc app
storage/website/az-monica-campagnebeeld-matchmaker-in-de-zorg-aspect-ratio-1420-560.jpgmyazmlogo.svg

My AZ Monica

My AZ Monica geeft meer informatie over geplande opnames bij het AZ Monica ziekenhuis. Voor, tijdens en na de opname wordt de patiënt op de hoogte gehouden van belangrijke informatie.

My AZ Monica