Vlaamse Atletiekliga

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) is de sportfederatie die de atletieksport in Vlaanderen en in Brussel-hoofdstad organiseert. De website biedt informatie voor en over atleten, recreanten, trainers en jeugd. Er is een overzicht te vinden van alle atletiekmeetings en er wordt bijna dagelijks nieuws gepubliceerd over de atletiekwereld.

Bezoek atletiek.be
atletiek.be

Wat is de Vlaamse Atletiekliga?

De Vlaamse Atletiekliga vzw is de sportfederatie die de atletieksport in Vlaanderen en in Brussel-hoofdstad organiseert voor sporters vanaf 6 jaar tot 99 jaar. De federatie ondersteunt zowel een recreatief als een competitief aanbod met respect voor kansengroepen.

Onze bijdrage

Atletiek.be werd ontwikkeld met Next.js 13. Dit is de meest recente versie van Next.js en komt met een heel aantal optimalisaties voor onder andere snelle laadtijden van dynamische content, layouts, fonts, afbeeldingen ...

Voor deze website hebben we een Content Management Systeem (CMS) en een blokkensysteem opgezet. Dit geeft de beheerders de nodige flexibiliteit om hun content pagina's zelf op te bouwen. Bij een wijziging van een pagina binnen het CMS wordt de Next.js cache van deze pagina via on-demand revalidation opnieuw opgebouwd. Verder zijn er verschillende hoofdcategorieën, elk met een eigen kleur die gebruikt wordt op alle onderliggende pagina's.

Om de inhoud van de oude website over te dragen naar de nieuwe website werd een migratie script ontwikkeld. Op deze manier diende niet alle inhoud opnieuw manueel ingevoerd te worden.

Een import module werd voorzien om evenementen aan de website toe te voegen. Deze module laat toe om evenementen aan de hand van een Excel-bestand in te laden. Tijdens het inlaadproces worden nieuwe evenementen automatisch gecreëerd en gekoppeld aan de organiserende club. De evenementen worden per dag weergegeven in een kalenderoverzicht alsook op de clubpagina en worden van een link naar de desbetreffende externe detailpagina voorzien.

Via een cron job wordt dagelijks een update van de afgelopen wedstrijdresultaten doorgevoerd. Voor de opzoekingen van deze resultaten via de jaarranglijsten maken we gebruik van het Prisma ORM. Het gebruik van Prisma geeft ons als voordeel auto-completion en TypeScript ondersteuning binnen onze code te voorzien.

Onze diensten

  • Content migratie
  • Zoekfunctionaliteit
  • Prisma ORM
  • Content Management Systeem
  • Import module

Samenwerken?

Op zoek naar een technische partner voor je website of liever gewoon eens nonchalant kennismaken? Alles kan. Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Contacteer ons